Møbelringens toppleder forlater selskapet – uenige om veien videre

Henning Eriksen forlater jobben som administrerende direktør i Møbelringen etter nesten åtte år.
SLUTTER: Henning Eriksen, administrerende direktør i Møbelringen, er blitt enig med styret om å slutte. | Foto: Møbelringen
SLUTTER: Henning Eriksen, administrerende direktør i Møbelringen, er blitt enig med styret om å slutte. | Foto: Møbelringen

Etter nesten åtte år som administrerende direktør i Møbelringen, har Henning Eriksen og styret blitt enige om å skille lag, skriver Møbelringen i en pressemelding.

Årsaken er uenighet om selskapets og kjedens videre forretning og finansieringsmodell. Eriksen vil fortsette i stillingen til utgangen av september. 

Styret og administrerende direktør har ulikt syn på hvordan finansieringen av besluttede investeringer og satsning innenfor IT, e-commerce, netthandelen og strategien for kjedens omnikanal-arbeid skal løses, opplyser de i pressemeldingen.

– Vi er uenige om hvordan vi skal løse påkrevde investeringer for å møte morgendagens krav til IT-sikkerhet og stabilitet, kundevennlighet og konkurransedyktighet i markedet. Jeg har forståelse for at styret mener at det fordres 100 prosent enighet, ikke minst i gjennomføringsfasen, for å få det til. Det klarte vi ikke, sier administrerende direktør Henning Eriksen.

Endringer siden starten

Omsetningen i Møbelringen har vært stabil på 1,8 mrd., mens butikkenes konsoliderte resultater har mer enn doblet seg siden Eriksen startet i 2017. 

Det går fram av pressemeldingen at Henning Eriksen har bidratt mye til utviklingen av selskapet og kjeden gjennom en viktig, krevende og god periode. Møbelringen har styrket seg som selskap og kjede, spesielt innenfor møbelsegmentet, skriver de- Samtidig er de første stegene i kjedens nye strategi implementert. I perioden med Eriksen i førersetet, har Møbelringen omorganisert og profesjonalisert kjedekontoret, reforhandlet alle innkjøps- og samarbeidsavtaler, testet og implementert ny logistikkløsning og utviklet ny nettbutikk. 2.0 versjonen lanseres høsten 2024. 

– Jeg forlater et fantastisk selskap. Det har vært et privilegium å få muligheten til å lede og jobbe med så mange flinke folk. En stor takk til alle jeg har fått mulighet til å jobbe sammen med i disse årene. Retail og kjedekonsepter er utrolig interessant. Hele bransjen opplever en brytningstid, som vil kreve store endringer og innovativt arbeid fremover. Min plan er å ta del i det arbeidet fremover, sier Henning Eriksen. 

Godt samarbeid

Styreleder Reidar G. Mueller fremhever Eriksens leveranser i tiden som administrerende direktør.

– Jeg vil først og fremst takke Henning for et profesjonelt, målrettet og usedvanlig sterkt driv og et godt samarbeid i årene jeg har vært hans styreleder. Hennings kommersielle teft, energinivå og enorme utholdenhet og tro på å levere på kjedens mål og strategier har vært imponerende, og noe mange kan lære av, sier styreleder Reidar G Mueller.

Han opplyser også at kjedens strategiske ambisjoner og visjoner om å innfri kundenes forventninger hver dag, ikke vil bli påvirket av endringen.

Møbelringen er i gang med sonderinger og en prosess for å finne Henning Eriksens etterfølger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

Skousen har vært en del av Whiteaway Group siden 2011. Hvitevarekjeden har totalt 87 butikker i Danmark og Norge.

Ny kjededirektør i Skousen

For abonnenter