Slutt for britisk dagligvarekjede i Norge

Iceland legger ned sin siste butikk her i landet.

Dagligvarekjeden Iceland har hatt en butikk i Norge etter at kjeden nedskalerte driften. Den britiske dagligvareaktøren satset frisk i Norge i 2018, parallelt med nettbutikk. Nå er det altså slutt.

Iceland på St. Hanshaugen stenger dørene for godt i slutten av juli, bekrefter butikksjef Martin Avløs til Avisa Oslo. Han ble tilsatt som daglig leder i februar i år.

Han sier også til avisa at nedleggelsen kom som en overraskelse for alle.

Nedskalerte

HandelsWatch har tidligere skrevet om Iceland, som gikk fra å ha seks til én butikk.

– Netthandel er viktig del av Icelands fremtid, uttalte administrerende direktør i Iceland, Geir Olav Opheim, til HandelsWatch i januar i år, som også sa at kjeden jobbet med løsninger for logistikken med frysevarer levert gjennom løsninger som Wolt og Foodora.

Dette sa han da nettbutikken også var midlertidig stengt ned.

HandelsWatch har kontaktet Opheim i forbindelse med den varslede stengingen. Opheim opplyser at han sluttet i Iceland Mat i august i fjor, og henviser til styreleder.

Store i Storbritannia

Opprinnelig er Iceland en britisk kjede, og har over 1000 butikker over hele Storbritannia. Å være en utenlandsk aktør er også noe sortimentet bærer preg av.

Iceland har også vært en leverandør og samarbeidspartner. I tillegg til sin egen fysiske butikk og andre nettaktører, leverer Iceland også til andre fysiske butikker.

Dagligvarekjeden gikk i underskudd for den norske driften både i 2021 og 2022.

HandelsWatch følger saken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også