Rema Distribusjon ruller ut de første el-lastebilene i nord

Ved Rema Distribusjon sin distribunal i Narvik er de første el-lastebilene nå i sving.
RULLER UT: Rema Distribusjon ruller ut de første el-lastebilene i nord. | Foto: Rema 1000
RULLER UT: Rema Distribusjon ruller ut de første el-lastebilene i nord. | Foto: Rema 1000

Ifølge Rema er dette et viktig ledd i Rema Distribusjon sin målsetning om å bli klimanøytral og fornybar innen 2030. I en pressemelding opplyser de også at de bidrar til bedre ladenettverk for elektrisk tungtransport i nord sammen med Uno-X.

«85 prosent av Rema Distribusjon sitt CO2-fotavtrykk kommer fra veitransport og ambisjonen er at i løpet av 2026 går egeneide kjøretøy på el- eller biogass, mens i 2030 skal all transport skal være mer klimavennlig», heter det.

Dagligvarer ankommer Narvik med tog, og fraktes derfra med elektrisk trekkvogn til distribunalen i Bjerkvik. Rema 1000-butikkene i Ofoten og indre Troms kommer i første omgang til å få distribuert varer med elektrisk trekkvogn fra distribunalen, samt at bilen kan benyttes for returfrakt av sjømat og andre varer som skal transporteres med tog fra Narvik.

Uno-X Mobility sin første ladestasjon for tungtransport i nord er plassert ved søsterselskapet Rema Distribusjon i Bjerkvik.

– Laderen fra Uno-X Mobility blir tilgjengelig for både transportører som kjører for Rema Distribusjon og eksterne for å få fart på det grønne skiftet. Vi som en stor aktør må ta vårt samfunnsansvar, sier Henric Dahlstrøm, daglig leder ved REMA Distribusjon sin distribunal i Narvik.

Dette fortsetter den satsingen som Rema 1000 startet i fjor høst, da de åpnet sin første ladestasjon for el-lastebiler på Vinterbro, der Rema 1000 også har distribusjonsanlegg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også