Shein velger London-børsen

Begivenheten blir sannsynligvis den største børsnoteringen i verden i år.
Raskt voksende Shein er på vei til London. | Foto: Edgar Su
Raskt voksende Shein er på vei til London. | Foto: Edgar Su

Den opprinnelig kinesiske fast fashion-aktøren Shein søker nå børsnotering på London Børs, melder blant annet Bloomberg.

Selskapet hadde opprinnelig planlagt å bli børsnotert i New York, men møtte motstand fra amerikanske folkevalgte og tilsynsmyndigheter, noe som utløste en forflytning til London.

Shein har informert Kinas verdipapirregulator om endringen, og venter nå på godkjenning fra Kinas verdipapirreguleringskommisjon og Storbritannias finanstilsynsmyndighet. Denne prosessen tar vanligvis rundt to måneder.

Shein ønsker ikke å bli karakterisert som et kinesisk selskap etter flyttingen til Singapore, men en internasjonal børsnotering vil fortsatt kreve godkjenning fra kinesiske myndigheter, ettersom selskapet har over 4500 underleverandører i Kina.

I løpet av sin drift har Shein møtt kritikk for angivelige dårlige arbeidsforhold og andre forretningspraksiser, noe som har reist bekymringer blant institusjonelle investorer og politikere. 

Shein har blant annet blitt saksøkt for brudd på opphavsretten av merkevarer som Ralph Lauren og Oakley.

En børsnotering vil utsette Shein for en langt større grad av granskning, gitt de strenge økonomiske åpenhetskravene og andre krav som offentlig noterte selskaper må forholde seg til, skriver Bloomberg.

I fjor landet Shein på en omsetning på 45 milliarder dollar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også