– Regjeringen ser ut til å glemme helt næringslivet i sitt forslag til statsbudsjett

Innslagspunktet for ekstra arbeidsgiveravgift økes til 850.000 kroner. SMB Norge synes at regjeringen gir næringslivet en kald skulder.
STATSBUDSJETTET: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) legger fram Statsbudsjettet på Stortinget. | Foto: Hanna Johre/NTB
STATSBUDSJETTET: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) legger fram Statsbudsjettet på Stortinget. | Foto: Hanna Johre/NTB

Regjeringen bekrefter at de i budsjettet øker innslagspunktet i arbeidsgiveravgiften på høye lønninger fra 750.000 til 850.000.

– Ved fremleggelsen av budsjettet for 2023 la vi vekt på at ekstra arbeidsgiveravgift var et situasjonstilpasset og midlertidig tiltak i en krevende tid. Vi har sagt at den skal fases ut, og starter nå arbeidet med å heve innslagspunktet til 850 000 kroner, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), ifølge NTB.

Økningen tas ikke godt imot av næringslivet.

– Det er krevende økonomiske tider for både folk og næringsliv. Regjeringen ser ut til å glemme helt næringslivet i sitt forslag til statsbudsjett, og vi er alvorlig bekymret for at regjeringen ikke adresserer næringslivets utfordringer, uttaler administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman, i en pressemelding.

– Vi har lenge advart regjeringen om flere konkurser hos de små og mellomstore bedriftene, og hadde i det lengste et håp om at regjeringen skulle innse alvoret. Med forslaget til statsbudsjettet må vi bare erkjenne at regjeringen ikke ser alvoret i situasjonen.

Finansforbundet har fra starten vært mot innføringen av høyere arbeidsgiveravgift for lønninger over 750.000 kroner.

– Vi er svært skuffet over at avgiften ikke skal fjernes. Endringen som foreslås som ledd i en utfasingsplan er minimal: avgiften skal gjelde de med årslønn over 850 000 kroner. Dette bidrar til lite forutsigbare rammebetingelser for norsk næringsliv og finansbransjen, og svekker hele næringslivets evne til å investere og drive innovasjon, sier Finansforbundets leder Vigdis Mathisen i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også