DNB: Fortsatt nedgang i kortbruken

Nordmenns kortforbruk fortsetter nedover. Spesielt på reiseliv bruker folk mindre penger enn tidligere.
FORTSATT NEDDANG: Kortbruken falt i september. | Foto: Annika Byrde/NTB
FORTSATT NEDDANG: Kortbruken falt i september. | Foto: Annika Byrde/NTB
NTB

I september i år var korforbruket 1 prosent lavere enn i september i fjor, viser transaksjonsdata fra Norges største bank DNB.

– Selv om vi fortsetter å se en nedgang i forbruket totalt sett, er det ennå ingen tegn til bråstopp for de fleste. En del bruker nok tid på å justere forbruket til økonomisk strammere tider og fortsetter å bruke av sparepengene, sier konserndirektør i DNB personmarked, Ingjerd Blekeli Spiten, i en pressemelding.

Kortforbruket samlet sett, justert for prisvekst, går særlig ned innen reiseliv (-12 prosent), mens forbruket til serveringsvirksomheter (+4 prosent) og fritid og underholdning (+5 prosent) bedrer seg noe.

– Dette kan være et uttrykk for at vi nå er i en fase hvor vi i mindre grad unner oss store og kostbare reiser, men i stedet vrir «luksusforbruket» til restaurantbesøk og opplevelser nærmere hjemmet, sier direktør for datatransformasjon i DNB, Ine Oftedahl.

Innen varehandel går forbruket blant annet ned med 1 prosent innen mat og drikke og 6 prosent innen sport og elektronikk.

Samtidig ser DNB at husholdninger med høyere gjeldsgrad reduserer forbruket sitt mer enn husholdninger med lav eller ingen gjeld.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også