Teknologi-selskap for handelsbransjen er konkurs

Fygi Technologies skulle revolusjonere handel- og dagligvarebransjen med sin scanneteknologi.
KONKURS: Selskapet Fygi Technologies og daglig leder Amund Wold Skaaden har ikke midler til å drive videre. | Foto: Fygi Technologies
KONKURS: Selskapet Fygi Technologies og daglig leder Amund Wold Skaaden har ikke midler til å drive videre. | Foto: Fygi Technologies

Teknologiselskapet Fygi Technologies fra Moss skulle fjerne friksjon fra shoppingopplevelsen, sa daglig leder Amund Skaaden på en samling etter handelskonferansen få uker siden. Nå er selskapet konkurs. 

– Vi har jobbet mot investormarkedet for å skaffe privat kapital uten å komme i mål, sier Skaaden til Dagens Næringsliv, som meldte om konkursen først.

Fygi leverte selvbetjeningsteknologi for blant annet dagligvarebransjen, som skulle gi kundene muligheten til å scanne varene sine mens de handlet. Målet var blant annet å skape en mer friksjonsfri og smidigere kjøpsreise, sa Skaaden 21. september.

Systemet ”scann- pay- go” skulle gi kundene mulighet til å være selvbetjent i butikkene.

Selskapet har blant annet landet avtaler med kjeder som Narvesen og Backstube, som var i gang med å teste ut nye terminaler.. De hadde også fått i land en avtale med svenske Swish, som er en betalingsaktør på lik linje med Vipps. Men Fygi hadde ikke midler til å drive videre.

Espen Lippert startet Fygi og er største eier.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni