Foran Black Friday: 800.000 varer har økt med over 10 prosent i oktober

I år er Black Friday 24. november. Prisøkningene i forkant av tilbudsdagene har aldri vært flere, forteller Prisjakt Norge-sjef Christoffer Reina.
HAR ØKT: Det har aldri vært flere prisøkninger i forkant av Black Friday, ifølge Prisjakt Norge-sjef Christoffer Reina. | Foto: Erik Johansen/NTB
HAR ØKT: Det har aldri vært flere prisøkninger i forkant av Black Friday, ifølge Prisjakt Norge-sjef Christoffer Reina. | Foto: Erik Johansen/NTB

– Det har aldri vært flere prisøkninger i forkant av tilbudsdagene, sier Reina til E24.

E24 skriver at 33 prosent av alle varene som Prisjakt følger, har økt i pris hittil i oktober. Det tilsvarer over to millioner produkter. Og nesten 800.000 varer har økt med mer en 10 prosent.

– Det er en foruroligende, negativ trend, hvis vi sammenligner med tre foregående år. Den nye markedsføringsloven har gjort at vi har fått høyere priser i oktober, da butikkene vil ha en høy førpris å sammenligne sine rabatter mot på Black Friday, sier Reina.

Nye markedsføringsregler trådte i kraft 1. oktober. Kravet nå, for at en førpris skal være reell, er at den annonserte førprisen må være den laveste prisen produktet har hatt de siste 30 dagene før kampanjen, skriver E24.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også