NorgesGruppen og Meny undertegnet avtale med amerikansk lager-gigant

Menys nysatsing på hjemlevering over nett får Manhattan Associates med på laget.
Administrerende direktør i Meny, Vegard Kjuus, får med amerikansk ekspertise inn i den nye mat-huben på Alna i Oslo. | Foto: Meny
Administrerende direktør i Meny, Vegard Kjuus, får med amerikansk ekspertise inn i den nye mat-huben på Alna i Oslo. | Foto: Meny

Det amerikanske lagerstyringsselskapet Manhattan Associates har signert en avtale med Meny og NorgesGruppen, melder Moderne Transport. Dette er den første avtalen som er blitt inngått med et norsk selskap.

Selskapet er notert på Nasdaq-børsen i USA, og ansett for å være en av verdens ledende leverandører av lagerstyringssystem. 

– Norge er et langstrakt land, der de geografiske forholdene gjør at ikke alle har tilgang til like spennende varer overalt. I tillegg er nordmenn kvalitetsbevisste forbrukere. Derfor ser vi på Norge, og resten av Norden, som attraktive markeder for oss å komme inn i, sier Norden-sjef Craig Summers i Manhattan Associates i en pressemelding.

Deres skybaserte lagerstyringsløsning Manhattan Active WM skal tas i bruk i Menys 13.000 kvadratmeter store varelager på Alna, som vil stå ferdig i 2025. Herfra skal Meny nå ut til hele Stor-Oslo, og dette er deres nye storsatsing på dagligvarehandel over nett, noe HandelsWatch tidligere har omtalt.

Meny er Norges eneste matvarekjede som kombinerer fysiske butikker med nettbutikk, og omsatte for 728 millioner kroner på nett i 2022. 

– Som et svar på den forventede etterspørselen i nettbutikken, er vi i ferd med å bygge et nytt netthandelsvarehus som vil forbedre kundeservicen i hele hovedstadsområdet. Med det nye anlegget vil vi få et enda større utvalg, inkludert ferskvarer, bakeri, ferdigmat og håndkuttet kjøtt, fisk og ost – alt av høy kvalitet, sier administrerende direktør Vegard Kjuus i Meny.

Manhattan Associates har fra før store handelsaktører som Carrefour, Monoprix og El Corte Ingles på kundelisten, melder også Moderne Transport.

Del artikkel

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også