Norske nettbutikker får julekundene

Netthandelen øker før jul. Mer enn to av ti handler julegavene sine i norske nettbutikker.
NETTBUTIKKER: To av ti gjennomfører julehandelen i norske nettbutikker, viser en ny undersøkelse. | Foto: Robert Schlesinger / NTB
NETTBUTIKKER: To av ti gjennomfører julehandelen i norske nettbutikker, viser en ny undersøkelse. | Foto: Robert Schlesinger / NTB
NTB

Juleshoppingen på nett øker også denne julen, til tross for dyrtid og renteøkninger. Samtidig mener nordmenn at de er blitt flinkere til å avsløre nettsvindel.

Både NHO og Virke har spådd at nordmenn vil handle for rundt 130 milliarder kroner i julen. Netthandelen vil øke med rundt 4 prosent fra i fjor, og totalt vil nordmenn handle for 25 milliarder kroner på nett i november og desember.

Ifølge en ny undersøkelse handler 21 prosent kun på anerkjente, norske nettsteder. Det går ikke fram av undersøkelsen hvilke nettbutikker det er snakk om.

44 prosent svarer at de sjekker ut aktøren før de handler. De gjennomfører kun handelen hvis nettbutikken tilbyr en sikker betalingsløsning, i alt 33 prosent.

17 prosent er ikke bekymret for å bli svindlet, mens kun 2 prosent svarer at de ikke handler på nett av frykt for svindel.

Likevel oppgir hele 26 prosent av de spurte at de har blitt svindlet før. 

Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse siste uken i november og omfattet et representativt utvalg på 1335 personer i alderen 18 til 88 år.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Photo: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også