Lokale kjøpmenn og butikksjefer bekymret for tyverier

Sminke, truser, sokker, rusbrus, energidrikk, drivstoff, ost, skinke og klær. Dette er noe av det som forsvinner fra lokale butikker både i julestria og ellers av året.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Det skriver Ringerikes Blad.

Avisen har tatt en runde i butikker på Ringerike, Hole og Jevnaker, og spurt seg om tyveri påvirkes av høye priser og dårlige tider.

Mange forskjellige artikler av typen forbruksvarer er populære tyverimål, har avisen funnet ut.

Lokale kjøpmenn og butikksjefer over hele landet har støtt på lignende problematikk de siste ukene, men trenden er at tyverier skjer hele året.

– Vi merker at det forsvinner en del sminke og truser. De såkalte «rulletrusene» er tydeligvis populære. Det er småblondetruser i ulike farger som er rullet sammen. Når vi merker at folk stjeler, kontakter vi vekterne som hjelper oss. I noen tilfeller blir politiet kontaktet, sier Aina Solstad (34) ved klesbutikken Cubus Hønefoss til Ringerikes Blad.

Hun forteller at de det er folk i alle aldre som stjeler, men yngre fra videregående er i flertall.

Kjøpmann Didrik Koren hos Rema 1000 Jevnaker er tydelig på at tyveri er et problem for bransjen. Ukentlig opplever han tyveri av ulik art. Butikken på Jevnaker omsetter for rundt 105 millioner kroner i 2023, og Koren anslår butikken taper opptil 25.000 kroner på grunn av tyverier i løpet av ett år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også