Konkurransetilsynet med pålegg om opplysningsplikt for aktører innen sport, hage, dagligvare og bensinstasjon

Sport Holding, Uno-X Mobility og Norgesgruppen er blant konsernene som får fornyet opplysningsplikt.
OPPLYSNINGSPLIKT: Tina Søreide fornyer opplysningsplikten for flere selskaper og markeder. | Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OPPLYSNINGSPLIKT: Tina Søreide fornyer opplysningsplikten for flere selskaper og markeder. | Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Konkurransetilsynet forlenger opplysningsplikten for en rekke selskaper og markeder. Det går fram i en melding fra tilsynet torsdag.

Opplysningsplikten gjør at aktørene er forpliktet til å gi opplysninger om alle oppkjøp, også de som er under de ordinære terskelverdiene for meldeplikt, skriver tilsynet.

Opplysningsplikta gjelder i to år framover.

For handelsselskapet gjelder fornyet opplysningsplikt for Sport Holding AS, og for Circle K Norge AS for elbillading, som hadde samme plikt fram til årsskiftet. 

Konkurransetilsynet presiserer at opplysningsplikten dermed videreføres for disse selskapene.

Andre markeder og selskap som har opplysningsplikt til 31.12.2024 er for drivstoff: Uno-X Mobility, St1 Norge AS, Certas Energy Norway AS og Circle K Norge AS . Blant hagesentrene får Plantasjen Norge AS opplysningsplikt til 31.12.2024.

Dagligvarekjedene er også pålagt den samme plikten, som for dem gjelder til 31.3.2024. Det gjelder for Norgesgruppen ASA, Coop Norge SA, Rema 1000 og Bunnpris IK Lykke AS.

– Formålet med opplysningsplikten er å gjøre Konkurransetilsynet oppmerksom på oppkjøp som disse selskapene gjennomfører. Målet er å hindre dårligere konkurranse i de tilfellene små selskap blir kjøpt opp av større selskap, sier konkurransedirektør Tina Søreide i en pressemelding. Hun påpeker at i verste fall kan slike oppkjøp føre til høyere priser og dårligere tilbud til forbrukerne.

Konkurransetilsynet vurderer jevnlig om det er nødvendig å innføre opplysningsplikt for flere aktører, skriver de.

De har også flere andre selskaper i andre bransjer på sin totale liste for selskap som har opplysningsplikt. Hele lista finnes her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Photo: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også