Asko først i verden med ny modell av elektriske lastebiler

Matgrossisten Asko blir verdens første kunde som tar i bruk en ny generasjon elektriske lastebiler fra Scania, når Asko-selskap over hele landet skal ta i bruk nye BEV Regional elektriske lastebiler.
En ny BEV Regional elektrisk lastebil. | Foto: NorgesGruppen
En ny BEV Regional elektrisk lastebil. | Foto: NorgesGruppen

De nye lastebilene vil være viktige for at Asko skal nå sitt mål om fossilfri transport innen utgangen av 2026. Det skriver selskapet selv i en pressemelding.

Det er ikke første gang Asko tar i bruk ny og miljøvennlig teknologi. Selskapet var også først ute med forrige generasjon elektriske Scania-lastebiler. De siste årene har Asko anskaffet nærmere 80 elektriske lastebiler fra Scania.

– Det er gledelig og viktig at bilteknologien kontinuerlig utvikles, slik at vi kan sette enda flere fossilfrie biler i drift. ASKO ønsker å være i front på det grønne skiftet innen lastebiltransport i Norge, og de nye bilene fra Scania bidrar sterkt til det, sier administrerende direktør Tore Bekken i Asko Norge.

Lange ruter uten lading

I oppstartsfasen vil den første BEV Regional-lastebilen benyttes på de lengste rutene i Indre Østfold som frem til nå har krevd lading underveis. 

På sikt skal de elektriske lastebilene også kjøre de lengste rutene, fra Vestby til Kragerø. Den 300 kilometer lange ruten skal kunne kjøres uten å lade under turen.

Asko og Norsk Scania har hatt et tett samarbeid siden 2002. 

– Scania er stolte og glade over å kunne levere de aller første Regionale BEV-ene i verden til Asko. Vårt forhold har vært drivende for både Scania og Asko i alle disse årene, sier administrerende direktør Frode Neteland i Norsk Scania i samme pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også