To handelsaktører mottok She’s Next-stipendet

For andre år på rad deler Visa ut She’s Next-stipendet til kvinneeide bedrifter. Blant dem har to handelsaktører fått stipendet. 
Pernille Volent, Angelita Helen Eriksen og Tamara Singer, samt Cathrine Movold er årets vinnere av She’s Next-stipendet. | Foto: Pressefoto
Pernille Volent, Angelita Helen Eriksen og Tamara Singer, samt Cathrine Movold er årets vinnere av She’s Next-stipendet. | Foto: Pressefoto

I løpet av høsten har kvinnelige gründere og eiere av små bedrifter kunnet søke på stipendprogrammet ‘’Visa She’s Next’’. Initiativet har som mål å støtte kvinnelige gründere med å utvikle bedriftene sine, øke synligheten og forbedre tilgangen til ekstern finansiering. 

Angelita Helen Eriksen og Tamara Singer fra Lofoten Seaweed, samt Pernille Volent fra Oslo Mikrospinneri er begge vinnere, i tillegg til techgründer Cathrine Movold i Whee!. 

Bærekraftig sjømat

I år mottar totalt dermed tre kvinneeide gründerbedrifter fra Norge stipendet på 10.000 euro. I tillegg får de tilbud om personlig businesscoaching gjennom Feminvest i et år. Feminvest er en nordisk organisasjon som jobber for å støtte kvinnelige gründere til å nå sitt fulle potensiale.

– Å motta She’s next stipendet er et viktig bidrag i utviklingen av oss om eiere og av Lofoten Seaweeds produkt portefølje og å jobbe med kunnskapsformidling om bærekraftig mat fra havet, sier Angelita Helen Eriksen. 

Lofoten Seaweed ble etablert i 2017. Selskapet holder til i en rorbu i Lofoten, og har spesialisert seg på håndplukking, tørking og oppbevaring av sjøgress, tang og tare.

– Det er også en viktig verdi i form av en annerkjennelse av jobben vi har gjort med å bygge opp et marked for tang og tare og som kvinnebedrift i havnæringen, sier Eriksen.

Lokalprodusert ull

Oslo Mikrospinneri, grunnlagt av Pernille Volent, er et lokalt garnspinneri som produserer bærekraftig høykvalitetsgarn fra lokalprodusert ull. Garnfabrikken til Oslo Mikrospinneri ligger i låven på Grini Gård.

– Jeg er utrolig takknemlig for å få et slikt stipend som dette. Jeg føler meg ydmyk og beæret at over at mitt arbeid blir anerkjent og sett. Det er blitt lagt ned mange tusenvis av timer og penger i gründervirksomheten og dette er en ekstra stor motivasjon videre. Som kvinne er det ekstra vanskelig å bli hørt og sett i virksomhetssammenheng, og dette er en god drahjelp, sier Volent.

For å søke om tilskuddet var det et krav at selskapet er registrert i Norge, har vært aktivt i minst ett år, har fysisk eller digital tilstedeværelse i Norge og kvinnelig eierskap på minst 51 prosent. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også