Reitan-eide Uno-X Mobility klare for Tour de France 2024

Uno-X Mobility er nok en gang invitert til å sykle herrenes Tour de France, verdens største sykkelritt.
Ole Robert Reitan på plass under Tour de France 2023.
Ole Robert Reitan på plass under Tour de France 2023.

Når laget står på startstreken i Firenze er ambisjonen klar: å klatre til topps og sikre seg en etterlengtet første etappeseier i det prestisjefulle rittet, skriver Reitan Retail-eide Uno X Mobility i en pressemelding torsdag. 

– Det er en enorm anerkjennelse å bli invitert til Tour de France for andre gang på rad. Vi har selvfølgelig vært veldig spente før invitasjonen kom i dag, og nå kjenner vi på mye takknemlighet og stolthet. At lagets prestasjoner under fjorårets ritt har kvalifisert oss for en ny invitasjon er vi veldig glade for, sier Jens Haugland, General Manager i Uno-X Mobility Cycling.

Uno-X Mobility laget viste seg godt frem med høyt nivå i det tre uker lange rittet i 2023, og skapte stor begeistring blant det norske og danske sykkelpublikumet med sin offensive kjørestil og flere toppresultater. 

– En stor drøm ble virkelighet da vi deltok i fjorårets utgave. Vi har jobbet hardt og målrettet med å ta nye steg, blant annet gjennom signeringene av Andreas Leknessund og Magnus Cort. Vi gleder oss til å bidra til en ny gigantisk sykkelfest i juni og juli, og denne gangen skal vi være enda bedre forberedt. Det hadde vært stort å ta med en etappeseier hjem, sier Jens Haugland.

Sykkellaget eies og drives av Uno-X Mobility, som er et forretningsområde i Reitan Retail sammen med REMA 1000 i Norge og Danmark, samt Reitan Convenience. Forretningsområdet Uno-X Mobility har som misjon å utvikle og promotere løsninger for bærekraftig mobilitet gjennom sine virksomheter i Norge og Danmark. Sykkellaget endret navn til Uno-X Mobility fra 1. januar, og deler dermed navn med sine eiere.

– Deltakelsen i Tour de France gir oss også en enda større arena for å skape entusiasme og engasjement for mer sykling, som er en helt sentral del av fremtidens mer bærekraftige mobilitet, avslutter Jens Haugland.

– Dette er en ny stolt dag i Uno-X Mobility sin historie, både som selskap og som sykkellag. Det var magisk å være i Frankrike sammen med ansatte og laget vårt i fjor sommer, og nå ser jeg frem til en spennende oppkjøring til det som blir sommerens store høydepunkt, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også