En av to stasjonsansatte opplevde trakassering i fjor – innfører egen omtankedag

Torsdag 25. januar arrangerer Circle K for første gang Kindness day. Det skal være en dag for vennlighet og omtanke rundt de 250 stasjonene over hele Norge.
Circle K arrangerer egen Kindness day. | Foto: Circle K
Circle K arrangerer egen Kindness day. | Foto: Circle K

– Hensikten er å støtte medarbeiderne på stasjonene våre, øke bevisstheten i samfunnet og ikke minst takke alle de gode kundene våre som alltid oppfører seg fint, sier Nina Sandsbråten, HR-direktør i Circle K Norge.

I Circle Ks interne undersøkelse forteller halvparten av stasjonsmedarbeiderne at de ble utsatt for trakassering i fjor. Særlig kvinnelige og unge ansatte rammes av dette. 

Én av fem har opplevd truende oppførsel, og like mange har fått uønskede seksuelle kommentarer fra kunder. I en pressemelding sier Sandsbråten at hun snakker jevnlig med stasjonsmedarbeidere i selskapet, og får høre mye rart. 

Blant annet om tredjegenerasjonsinnvandreren som fikk beskjed om å reise hjem dit hun kommer fra. Og om eldre menn som i full offentlighet forsøker å få med seg hjem unge, kvinnelige stasjonsmedarbeidere.

– Ingen fortjener å bli utsatt for trusler, trakassering og diskriminering, verken på jobb eller ellers. Her må vi gjøre noe, sier Sandsbråten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også