Fare for streik blant vekterne

Parat og NHO Service og Handel har frist til midnatt fredag om å bli enige i forhandlinger om vekteroverenskomsten.
STREIKEFARE: Vektere fra blant annet Securitas kan ende i streik om det ikke blir enighet om vekteroverenskomsten. Bildet er fra streiken i 2029. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
STREIKEFARE: Vektere fra blant annet Securitas kan ende i streik om det ikke blir enighet om vekteroverenskomsten. Bildet er fra streiken i 2029. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Partene, ved Parat og NHO Service og Handel, møttes til mekling på vekteroverenskomsten torsdag. Fristen for å bli enige er fredag klokken 24.00.

Blir det ikke enighet, kan det bli streik. 

En streik vil i første omgang ramme Nasjonalmuseet, Naturhistorisk museum og Munchmuseet, ifølge Parat.

Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen sa i en pressemelding onsdag at det ikke er oppnådd enighet om økonomien for vekterne og det er heller ikke funnet en løsning på vaktbransjens urimelige bruk av turnusvakter på kun tre timer. 

– Vi håper det skal være mulig å komme frem til en løsning med Riksmeklerens hjelp. Uten enighet, blir det streik fra lørdag 11. mai, der de største museene i hovedstaden vil bli rammet i første omgang, sier Larsen.

Han sier en eventuell streik når som helst kan trappes opp med kun fire dagers varsel.

– Parat har over 1000 medlemmer som er omfattet av vekteroverenskomsten, og den største andelen av disse er sikkerhetskontrollører på Gardermoen og andre norske flyplasser, sier Larsen.

Parat organiserer vekterne i vaktselskapene Avarn Security, Securitas, og Protect vakthold & sikkerhet.

– Vår jobb er å sikre våre vektere reallønnsvekst, i tillegg til trygge og gode arbeidsvilkår for den seriøse og organiserte delen av vaktbransjen, sier Larsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også