Mekler på overtid – sjåfører og lagerarbeidere blir tatt ut ved en streik

Hyllene i butikkene hos de store dagligvareaktørene kan bli tomme for varer om ikke Fellesforbundet og Virke blir enige om grossistoverenskomsten. Fristen gikk ut ved midnatt.
STREIKEFARE: Partene forhandler fortsatt om grosisstoverenskomsten, og Asko er blant grossistene som kan bli rammet av om partene ikke blir enige. | Foto: NTB
STREIKEFARE: Partene forhandler fortsatt om grosisstoverenskomsten, og Asko er blant grossistene som kan bli rammet av om partene ikke blir enige. | Foto: NTB
NTB og Gøril Huse

Fellesforbundet og Virke mekler hos Riksmeklingsmannen, etter at forhandlingene brøt sammen tidligere i år. 

Fellesforbundet og Virke er enige om å fortsette meklingen for grossistoverenskomsten på overtid. Dermed er det fortsatt fare for streik fra torsdag morgen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Fellesforbundet krevde brudd i den frivillige meklingen 10. mai. Yrkestrafikkforbundet og Parat deltar også i meklingen.

Om Fellesforbundet og Virke ikke lykkes med å komme til enighet, kan om lag 4000 fagorganiserte gå ut i streik fra og med torsdag morgen. 

Grossistoverenskomsten organiserer ansatte som blant annet leverer varer til de største dagligvareaktørene her i landet. Dersom partene ikke kommer til enighet, vil det ikke lenger bli fylt på med varer i en rekke butikker. Grossistene Asko, som eies av Norgesgruppen og Coop er blant aktørene som er tatt ut, og dermed kan dagligvarebutikker de leverer til, bli rammet.

I alt 3600 personer er tatt ut ved en eventuell streik, både lagerarbeidere og sjåfører. Det er så godt som alle Fellesforbundets medlemmer i bransjen.

Meklingsfristen var ved midnatt natt til 16. mai.

Meld deg på HandelsWatch nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også