Brudd i forhandlingene om handelsforekomsten

Etter to dager med forhandlinger om ny handelsoverenskomst ble det onsdag kveld brudd mellom HK Norge og NHO Service og Handel. Partene må dermed møtes hos Riksmekleren.
MEKLING: Christopher Beckham fra HK Norge representerer den ene parten i forhandlingene med NHO Service og Handel. Forhandlingene går nå til mekling. | Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MEKLING: Christopher Beckham fra HK Norge representerer den ene parten i forhandlingene med NHO Service og Handel. Forhandlingene går nå til mekling. | Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NTB og Gøril Huse

– Det har vært et godt forhandlingsklima, men vi klarte ikke bli enige om videre utvikling av Handelsoverenskomsten, som er en svært viktig avtale for oss i HK Norge, sier forbundsleder Christopher Beckham etter bruddet.

Forbundet opplyser i en pressemelding at bruddet kommer som følge av at forhandlingsutvalget ikke kan akseptere totaliteten.

I dette hovedoppgjøret har HK Norge blant annet vært opptatt av å sikre medlemmene rett til kompetanseheving.

– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å finne gode løsninger for arbeidstid og lønn, men vi ser at vi trenger hjelp fra Riksmekleren for å komme i mål, fortsetter Beckham.

NHO Service og Handel organiserer 1.800 virksomheter med 25.000 ansatte, fordelt på hele bredden av norsk varehandel.

– Vi strakte oss langt for å imøtekomme arbeidstakersidens krav, og er skuffet over at HK Norge velger å bryte forhandlingene, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i en pressemelding.

Dato for når partene skal møtes hos Riksmekleren er ennå ikke satt.

Meld deg på HandelsWatch nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også