Temu under strengere EU-regler

Bare noen få måneder etter å ha kommet inn på det norske markedet, har kinesiske Temu sementert sin popularitet hos EU-kunder. På grunn av den store kundemassen strammer EU nå grepet om nettgiganten.
Foto: Skjermdump / NTB
Foto: Skjermdump / NTB

Denne saken ble først publisert i vår danske søsteravis DetailWatch.

Den kinesiske netthandelsplattformen Temu er bare ett år gammel på det europeiske markedet, men har allerede mange millioner brukere i EU hver måned.

Derfor har EU-kommisjonen fredag offisielt kategorisert Temu som en «very large online platform» (VLOP) – en plattform med mer enn 45 millioner månedlige brukere i gjennomsnitt.

Kommisjonen opplyser dette selv i en melding.

Kategoriseringen etter EUs Digital Services Act (DSA) gjør at Temu fremover må oppfylle en rekke strengere krav om at plattformen blant annet motvirker skadelig innhold og forfalskede varer.

Dersom Temu ikke oppfyller de strengere EU-kravene, kan plattformen få en bot på inntil 6 prosent av plattformens globale inntekter.

”Temu anerkjenner EU-kommisjonens utpeking av plattformen vår som en Very Large Online Platform (VLOP) under Digital Services Act (DSA). Nedenfor er Temu fullt ut forpliktet til å overholde lovverket og forskriftene beskrevet i DSA, for å sikre sikkerheten, åpenheten og beskyttelsen av våre brukere i EU», skriver Temu i en skriftlig kommentar i forbindelse med utnevnelsen.

Temu har nå fire måneder på seg til å oppfylle de nye kravene, som EU-kommisjonen i samarbeid med irske myndigheter i fremtiden skal føre tilsyn med.

Vår danske søsteravis DetailWatch omtalte saken først.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også