Seier for varetransport – slipper til i kollektivfeltene

Lastebiler får lov til å kjøre i kollektivfeltene. En stor seier for varetransport, mener Norges Lastebileier-Forbund, som kaller situasjonen for en vinn-vinn-situasjon.
SLIPPER TILL: Lastebiler slipper til i kollektivfeltene. | Foto: NLF
SLIPPER TILL: Lastebiler slipper til i kollektivfeltene. | Foto: NLF

I forbindelse med stengingen av Ring 1 i Norge i Stor-Oslo, måtte elbilene den 6. mai vike for kollektivtrafikken og flytte seg ut av kollektivfeltet. Nå flytter i stedet en annen type kjøretøy inn i kollektivfeltet: lastebiler.

– Dette er noe vi har arbeidet for lenge og det er en stor seier for våre medlemsbedrifter som i dag står i lange køer når de skal til, fra eller forbi Oslo. Vi mener varetransport er samfunnskritisk infrastruktur som hører hjemme i kollektivfeltet, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Knut Gravråk, i en pressemelding.

Gravråk sier at samfunnet er helt avhengig av lastebilen for å gå rundt, og kaller det en vinn-vinn-situasjon der trafikkflyten blir bedre for alle, samtidig som varene kommer mer effektivt fram.

NHO Logistikk og Transport er også fornøyd med avgjørelsen, og sier at de stadig mottar stadig henvendelser fra frustrerte medlemsbedrifter som opplever store utfordringer med trafikkbildet inn mot Oslo.

– Forsinkelser fører til at man ikke rekker neste etappe, som en båtavgang eller vareleveranse innen et gitt tidsrom, sier Are Kjensli, administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også