Ansatte ved to Ikea-varehus får ingenting utbetalt fra bonuspott på 64 millioner

Den svenske møbelgiganten Ikea deler ut bonus i desember hvert eneste år. I Norge deler kjeden ut 64 millioner kroner i bonus i år, men ansatte ved to varehus får ingenting
Ikea Norge deler ut bonus til jul. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Ikea Norge deler ut bonus til jul. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB

I desember hvert år kan Ikea-ansatte få opptil halvannen månedslønn i bonus, men kun hvis varehusene de jobber i oppnår visse mål. I år oppnådde ikke varehusene i Ringsaker og på Sørlandet disse målene.

Det skriver FriFagbevegelse.

– Enkeltpersoner er skuffet, men det er ikke noe ramaskrik fra Sørlandet, sier tillitsvalgt Bente Velken ved Ikea Sørlandet, til samme avis.

Ikea har informert sine ansatte om salgstallene gjennom hele året. Tillitsvalgte Roy Kristian Rolstad ved Ikea Ringsaker er heller ikke overrasket.

– Det er synd, men vi har vært heldige fire år på rad og fått bonus, sier Rolstad til avisen.

Ansatte ved de fem andre varehusene i Norge, i tillegg til kundesenteret, planleggingsstudioene og hovedkontoret får bonus i 2023, opplyser den svenske møbelkjeden.

For å få bonus må varehusene og enhetene oppnå visse salgsmål. Om enhetene klarer alle målene, får de ansatte utbetalt 85 prosent av en månedslønn. De ansatte kan også få enda mer i bonusutbetaling, dersom varehusene og enhetene overgår målene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også