Tar over Møbelringen-butikk som fjerde generasjon i rekken

I Kongsvinger ligger det en møbelforretning med historie som strekker seg 100 år tilbake i tid. Nå tar fjerde generasjon Skyrud over driften i butikken.
Møbelringen-butikken i Kongsvinger. | Foto: Google Street View
Møbelringen-butikken i Kongsvinger. | Foto: Google Street View

I 1924 startet brødrene Mentz Skyrud og Ole Skyrud opp møbelsnekkerverksted og utsalg i Kongsvinger, noe som kickstartet historien for familiebedriften. Det skriver avisen Glåmdalen.

Siden 1924 har Skyrud-slekten holdt møbelbutikken i gang, og 100 år senere tar fjerde generasjon over Møbelringen-butikken som er egeneid av Skyrud Holding.

– Både brodern og jeg var tredje generasjon, og vi kom inn tidlig på 80-tallet. Nå har vi holdt på i omtrent 40 år, og så har vi fått noen unger som heldigvis hadde lyst til å gå i fotsporene våre. Det er egentlig ingen selvfølge i dag, så vi synes det er ekstremt morsomt, sier Tom Skyrud til samme avis.

Nå er det Lasse og Thomas Skyrud, som tilbrakte mye tid i møbelbutikken i oppveksten, som tar over driften. Guttene som nå tar over kjenner hverandre godt og har planer om å jobbe sammen til pensjonsalder, akkurat som generasjonen før dem.

– Vi er nærmest født og oppvokst i butikken her. Det hendte at vi ble med hit hvis vi var hjemme fra skolen en dag. Vi har sittet her i sofaen og sett på DVD for eksempel. Det har jeg gjort flere ganger, og det ender opp med at man blir litt dratt inn i det, sier Lasse til avisen Glåmdalen.

Familien røper at 100 år skal markeres, men ikke bare med fest og gode tilbud. Det planlegges også bok om forretningshistorien til familien Skyrud.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også