Ikea investerer en halv milliard i lavere priser

De kommende månedene kommer Ikea til å senke prisene på flere tusen produkter, men priskuttet er ikke noe nytt.
HALV MILLIARD: Carl Aaby, administrerende direktør i Ikea Norge, forteller at Ikea investerer en halv milliard kroner i å senke priser. | Foto: Ikea
HALV MILLIARD: Carl Aaby, administrerende direktør i Ikea Norge, forteller at Ikea investerer en halv milliard kroner i å senke priser. | Foto: Ikea

– Vi er glade for å kunne prioritere lavere priser for kundene våre og vil de neste månedene investere en halv milliard kroner i å senke priser på flere tusen produkter. Dette vil bidra til å gjøre enda flere av våre produkter, av god kvalitet og design, enda rimeligere for de mange menneskene, sier Carl Aaby, administrerende direktør i Ikea Norge, i en pressemelding mandag.

Men Ikeas varslede priskutt er ikke noe nytt. HandelsWatch omtalte saken allerede for en måned siden.

HandelsWatch har spurt Stine Odland, pressevakt i Ikea Norge, om hva forskjellen er vedrørende priskuttet som Ikea Norge nevnte for HandelsWatch i januar, sammenlignet med pressemeldingen som møbelgiganten kunngjorde mandag.

Odland svarer at det mer handler om totalen på en halv milliard som Ikea nå investerer. 

– Til nå er det cirka 2000 og så vil vi fortsette å investere, sier hun i en e-post og fortsetter:

– Vi kuttet 800 produkter i desember og så var det planlagt flere. 1. februar kuttet vi cirka 1200 nye og så vil vi fortsette utover.

Ikea opplyser også, i pressemeldingen, at det er eierstrukturen i selskapet som gjør det mulig å investere besparelsene i lavere priser.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også