Bidrar med lån til Home & Cottage-rekonstruksjon

Deleier Tidemandsen forsøker å løse floken under rekonstruksjon av møbelkjeden Home & Cottage
Home & Cottage på Alna Senter på Alnabru i Oslo. Møbelkjeden har slitt med økonomien over tid. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Home & Cottage på Alna Senter på Alnabru i Oslo. Møbelkjeden har slitt med økonomien over tid. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Home & Cottage har fått innvilget rekonstruksjon, og arbeidet pågår, slik HandelsWatch omtalte i forrige uke. Møbelkjeden har i alt 108 millioner kroner i gjeld.

Øivind Tidemandsen er gründer og største eier i Home & Cottage. Han stiller med et kriselån for å berge selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

– Det gjøres nå et betydelig arbeid fra ledelsen og eiernes side for å sikre finansiering som muliggjør omgående inntak av allerede bestilte og produserte varer. Morselskapet har foreløpig stilt et lån på seks millioner til disposisjon for selskapet, sier Leif Petter Madsen i advokatfirmaet Wikborg Rein til avisen. Han leder rekonstruksjonen.

Selskapet han refererer til er Nye Ide Holding. En oversikt i Brønnøysund viser at Øivind Tidemandsen eier en stor andel av aksjene direkte og gjennom et underselskap.

Begjæringen om rekonstruksjonsforhandling er begrunnet med at skyldneren har alvorlige økonomiske problemer, og at skyldneren ikke har funnet en løsning på gjeldsproblemene, i henhold til kjennelsen fra Oslo tingrett datert 9. februar.

Madsen sa i forrige uke til HandelsWatch at eierne av Home & Cottage er optimistiske for å finne en løsning, men det er for tidlig å si om rekonstruksjonen vil lykkes.

Gjelden er per dags dato på ca. 108 millioner kroner. Selv om Home & Cottage har verdier på om lag 168 millioner kroner, er det lite penger å ta ut når mye av det vesentlige består av fordringer, varelager og anleggsmaskiner.

Selskapet eiendeler var på om lag 200 millioner i regnskapsårene 2020, 2021 og 2022. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også