55 butikker og 800 ansatte: Nå fyller Comfort 50 år

– Vi er både stolt og glad over å ha befestet vår posisjon i den norske VVS-bransjen, sier kjededirektør Vidar Skoglund.
Norges første Comfort-butikk som åpnet var F. Jørgensen i Halden. Roy Buraas leder bedriften i dag og har vært med siden starten. | Foto: Andreas Strøm
Norges første Comfort-butikk som åpnet var F. Jørgensen i Halden. Roy Buraas leder bedriften i dag og har vært med siden starten. | Foto: Andreas Strøm

I 1974 ble Comfort-kjeden startet av en testgruppe som den gang besto av 20 rørleggerbedrifter. I 2024 er fem av disse bedriftene fortsatt i drift og fremdeles medlemmer i kjeden. Den første Comfort-butikken som åpnet var F. Jørgensen i Halden.

Roy Buraas leder bedriften i dag og har vært med siden starten. 

– Jeg husker at vi lurte fælt på hva dette var den dagen, men det viste seg å være en revolusjon. Vi har aldri angret på at vi ble med i et slikt fellesskap, og det har ført mye bra med seg, sier Buraas i en pressemelding.

I dag finnes det 55 Comfort-butikker i Norge med totalt ca. 800 ansatte. Comfort-kjeden er fortsatt tuftet på lokalt eierskap, og dette er fortsatt en modell som står seg godt i konkurransen med stadig flere konkurrenter, mener kjeden. I 2022 hadde Comfort en årlig omsetning på ca. 1,4 milliarder norske kroner. 

– Vi er sterk i troa på lokalt eierskap og lokalt kremmerskap, og mener dette er det beste grunnlaget for å ta markedsandeler lokalt. Ingen kjenner det lokale markedet bedre enn de som lever og bor der, sier Skoglund.

Meld deg på HandelsWatch nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også