Ikea med ytterligere storbysatsing

Den svenske møbelkjeden gjør som i Oslo, og satser på et nytt konsept i en annen storby.
NY BUTIKK: Ikea satser på nytt konsept i Sverige, med varehus på et etablert kjøpesenter, opplyser Emily Birkin, landssjef i Sverige. | Foto: Ikea
NY BUTIKK: Ikea satser på nytt konsept i Sverige, med varehus på et etablert kjøpesenter, opplyser Emily Birkin, landssjef i Sverige. | Foto: Ikea

Møbelkjeden Ikea tester ut nye konsepter, også i Sverige. Etter at de for kort tid siden åpnet sitt minste og sentrumsnære varehus midt på Karl Johans gate i Oslo, forsøker de seg på et nytt konsept i nabolandet, med Ikea på et kjøpesenter litt utenfor Stockholm.

Ikea åpner butikk i Sveriges største kjøpesenter, Westfield Mall of Scandinavia, skriver selskapet i en pressemelding.

Butikken blir den første i sitt slag i Sverige, og kommer til å strekke seg ut over 2500 kvadratmeter. Varehuset vil innholde mye av det som finnes i en tradisjonelt Ikea-.varehus, men i mindre skala, og skal tilpasses et kjøpesenter. Ikea satser også på interiørprodukter og hjemlevering, etter at kunden har kunnet få hjelp til planlegging.

Stockholm er og kommer til å fortsette å være en viktig plass for Ikea Sverige, og i de kommende årene kommer møbelkjeden til å fortsette å utvikle format og møteplasser her, skriver de.

– Vi ser en stor potensial i Stockholm og med denne investeringen får vi en mulighet til å komme nærmere flere stockholmere, sier Emily Birkin, landssjef i Sverige.

Butikken i Westfield Mall of Scandinavia er planlagt åpnet i starten av 2025.

Ikea har allerede varehus i Stockholm, det første åpnet allerede i 1965, som er blitt et landemerke. I 1993 åpnet de varehuset i Barkarby. De siste årene har konsernet gjort store investeringer for å bygge om disse varehusene.

Ikea har også testet ut andre konsepter her, som Ikea planlegg og bestill, som, åpnet i 2021, men denne butikken ble stengt for å legge til rette for annen form for ekspansjon i Stockholm. Ikea har også et eget varehus i Gallerian på 8000 kvadratmeter, og en ny enhet med planlegg og bestill i Täby Centrum.



Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også