Mattilsynet satser på å effektivisere handelen med Sørøst-Asia

Sjømatrådet deltok i forrige uke på Seafood Expo Asia i Singapore sammen med et tosifret antall norske eksportører.
EFFEKTIVISERE: Både delegasjonen fra Mattilsynet og den indonesisk delegasjonen fra Fish Quarantine and Inspection Agency besøkte Sjømatrådets stand på Seafood Expo Asia i Singapore. | Foto: Norges sjømatråd
EFFEKTIVISERE: Både delegasjonen fra Mattilsynet og den indonesisk delegasjonen fra Fish Quarantine and Inspection Agency besøkte Sjømatrådets stand på Seafood Expo Asia i Singapore. | Foto: Norges sjømatråd

I regionen var også en delegasjon fra det norske Mattilsynet på en rundreise i regionen.

– Intensjonen med denne turen var å treffe myndigheter i viktige importland i regionen. Vi trenger å møtes ansikt til ansikt for å snakke om muligheter knyttet til elektroniske sertifikatløsninger, sier Malin Elisabeth Florvåg, seksjonssjef for internasjonalt samarbeid i Mattilsynet, i en pressemelding.

Dr. Woro Nur Endang Sariati, direktør for systemstandardisering og compliance i Fish Quarantine and Inspection Agency, uttrykte en stor velvilje til å få på plass elektroniske sertifikatløsninger i handelen mellom Norge og Indonesia.

– Indonesia og Norge har et veldig godt forhold og samarbeider allerede godt, eksemplifisert ved avtalen som ble signert i Bergen i fjor, sier Dr. Woro.

– Vi har en felles forståelse av mulighetene og ønsker å forsterke samarbeidet gjennom å kunne innføre elektroniske helsesertifikater i handelen mellom våre to land, sier Dr. Woro.

Malin Elisabeth Florvåg i Mattilsynet sier at de har hatt gode samtaler og at de har den samme oppfatningen av hvilke muligheter som foreligger, og at det «gjenstår å finne veien videre».

Mattilsynet er nå i gang med en ny æra for den tekniske delen av norsk sjømateksport etter et vellykket pilotprosjekt av elektroniske sertifikater til Sør-Korea.

– Sjømatrådet er svært fornøyde med at vi har fått på plass disse samtalene. Det er viktig for norsk sjømatnæring, og at Mattilsynet tar denne runden bidrar sterkt til å effektivisere slike prosesser, sier Sjømatrådets direktør til Sørøst-Asia, Asbjørn Warvik Rørtveit.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også