Nedprisingsdisken er blant tiltakene som fremheves av butikken som en viktige for å redusere matsvinn. Nedprisingsdiskene inneholder varer med kort holdbarhet som gis en prisrabatt.
– Det så viktig for oss å ha gode rutiner og løsninger som gjør at vi redder spiselig mat, sier bærekraftansvarlig Kenneth Skauge i Meny.
Han forteller at nedprisingsdiskene har vokst seg populære. Ifølge selskapet selv har dagligvarebutikken opplevd en endring i kundenes mentalitet etter at nedprisingshylla ble etablert i 2012. Kunder synes ikke lenger det er «flaut» å studere nedprisingshylla.
Meny har også ordninger som lar kundene kjøpe gårsdagens brød og omplasset frukt og grønt, samt varer som legges i Too Good To Go-poser – overskuddsmat man kan kjøpe via en app.
270.000 poser, som i snitt inneholder tre til fire varer, er reddet via Too Good To Go i 2023, ifølge Meny.
Dagligvarekjeden Meny eies av handelshuset NorgesGruppen.