Salget av plastposer i Coops butikker har gått ned med 32 prosent

Etter to måneder med økt pris, har salget av plastposer i Coops butikker gått ned med 32 prosent, sammenlignet med samme to måneder i fjor.
MILJØVENNLIG: Salget av plastposer i Coops butikker har gått ned med 32 prosent. | Foto: Coop
MILJØVENNLIG: Salget av plastposer i Coops butikker har gått ned med 32 prosent. | Foto: Coop

– Endringene vi nå ser når det gjelder plastposeforbruk, er oppsiktsvekkende og svært gledelig! Hurra for kundene våre, sier leder for bærekraft i Coop Norge, Siri Krona Johnsen, i en pressemelding.

For å redusere plastposeforbruket ble prisen på plastposer justert til 4,25 kroner, etter at kontingenten til Handelens Miljøfond ble doblet fra 1 til 2 kroner, tirsdag 1. august.

Som erstatning for plastposene velger kundene nå handlenett og avfallsposer på rull. I pressemeldingen melder Coop at salget av handlenett har gått opp med over 400 prosent de to siste månedene.

Norsus, Norsk institutt for bærekraftsforskning, har på oppdrag fra Handelens Miljøfond vurdert de ulike «bærealternativene». For både miljøet og for lommeboka kommer handlenett og avfallsposer på rull ut som den beste løsningen.

– Kundene har med andre ord fått med seg anbefalingene og velger riktig. Dette er veldig moro. Gjennom medlemskapet i Handelens Miljøfond, har vi forpliktet oss til å bidra til at kundene reduserer plastposeforbruket til 40 poser per innbygger innen 2025. Det innebærer en reduksjon på omtrent 70 prosent. Det vil være krevende, men med den nedgangen vi nå opplever, ser det veldig lovende ut, sier Krona Johnsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også