Tettsted kan få ny dagligvare fra tre kjeder

Norgesgruppen er på hugget i Oppdal, og planlegger å ha to Kiwi-butikker. Rema svarer med tomt klar for ny butikk, men også Coop forteller om planer.
Foto: Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged

I sommer kjøpte Norgesgruppen tomt i Oppdal i Trøndelag for 9,9 millioner kroner. Her skal det bli nybygg og Kiwi-butikk, som betyr at det skal bli to Kiwi-butikker i Oppdal.

– Den blir på 1500 kvadratmeter, og så håper vi på gode naboer i bygget i tillegg. Det finnes en liste over bedrifter, men det er bare vi med Kiwi som er klare, sier han om planene for meieritomta, sier etableringssjef i Norgesgruppen, Ivar Solberg.

Det var Opdalingen som først omtalte saken. Kiwi er imidlertid ikke alene om å ville etablere mer dagligvarehandel. Også Rema har planer på andre siden av veien fra tomten, melder avisen. Tomta nøyaktig like stor.

Administrerende direktør i Coop Oppdal melder også til avisen at det er planer på gang. I så tilfelle er det en Extra som vil etablert, men Coop er noe mer avventende.

– Når vi etablerer en butikk er det innenfor lavprissegmentet, og da er det Coop Extra. Hvis det blir en ny matbutikk i Coop Oppdal-regi så blir det det. Men vi jobber også med en langsiktig plan om andre typer butikker.

Oppdal har fra før i tillegg til én Kiwi, også én butikk av Rema 1000, Coop Mega, Spar og Bunnpris.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også