Eneste Mix-kiosk på Svalbard stengte dørene for godt

Isbjørnbutikken på Svalbard, eller Mixen som de lokale kjenner kiosken som, stengte dørene for godt tirsdag kveld.
KONKURS: Mix-kiosken, som ligger sentralt plassert i Lompensenteret i handlegata i Longyearbyen, er konkurs. | Foto: Gøril Huse
KONKURS: Mix-kiosken, som ligger sentralt plassert i Lompensenteret i handlegata i Longyearbyen, er konkurs. | Foto: Gøril Huse

Isbjørnbutikken og Magnum Vin- og Tapasbar stengte dørene tirsdag kveld etter å ha informert de ansatte om konkursen, ifølge Svalbardposten.

Avisen fikk flere tips om konkursene, og onsdag kveld bekreftet styreleder Stein-Ove Johannessen konkursen.

– Det er selvfølgelig en tøff situasjon, spesielt for de ansatte, men også for meg og Leif-Arne Plahter, som er daglig leder. Men når vi nå ser at vi ikke lenger klarer å drive, så hadde vi en plikt til å ta affære, sier Johannessen.

Styrelederen sier det er en tøff situasjon, spesielt for de ansatte som nå står uten jobb. Tirsdag kveld ble det avholdt personalmøte for de ansatte som ble informert om situasjonen. Totalt er det tolv ansatte fordelt over sju årsverk som berøres av konkursen.

Johannessen forteller at det var etterdønningene av koronapandemien som til slutt vippet skalaen over på minussiden for Mixen og Magnum Vin- og Tapasbar.

– Vi hadde store tap i perioden med korona, og har derfor skutt inn en del penger for å prøve å få det til å gå rundt. Dette året har vi faktisk klart å drive i balanse, men likevel når vi nå skal betale tilbake midlene vi fikk under pandemien, ser vi at vi ikke vil klare å betale gjelden, sier han.

I følge regnskapene hadde Mix Isbjørnbutikken et negativt årsresultat med et underskudd på nesten 1 million kroner i 2021, samt negative resultater i 2020.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Photo: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også