Satser hardt på mer netthandel

Meny-kjeden tar opp kampen med Oda om kundene på nett.
Meny og Vegard Kjuus satser hardere på nettbutikk. | Foto: Meny
Meny og Vegard Kjuus satser hardere på nettbutikk. | Foto: Meny

Meny bygger nå ut nettbutikken med stort matlager på Alnabru. Dette melder Dagens Næringsliv

Herfra skal Meny kunne levere mat ut til hele Stor-Oslo på en times tid. Frem til nå har Oda vært suverene på nett, men Meny-sjefen går ikke inn på konkurranseforholdet.

– Vi forholder oss til hele markedet. Vi skal utvikle det norske matmarkedet og lage et bedre produkt, sier Vegard Kjuus til DN.

Oda svarer imidlertid at konkurransen bare gjør Oda mer aktuelt. Oda Norway omsatte i fjor for 2,7 milliarder kroner. Menys nettbutikk omsatte for 728 millioner.

– Vi ønsker Menys nye darkstore velkommen. Jo flere som snakker om hvor enkelt det er å få dagligvarer levert hjem, jo bedre er det for Oda, sier Oda-gründer Karl Munthe-Kaas til DN.

Det er tidligere Asko-direktør Ida Juliane Havnås som skal lede Menys nye netthandelsbutikk. Den nye netthandelsbutikken kommer til å ha 13.000 kvadratmeter og åpner for drift høsten 2024, skriver Meny i en pressemelding.

– Norge ligger fortsatt langt bak mange andre land når det gjelder dagligvarer på nett, men vi tror på en betydelig økning og rigger oss for fremtiden. Vi etablerer derfor en sentralisert netthandelsbutikk, i tillegg til å plukke i våre fysiske butikker. Landet vårt er stort og langt, og det er svært vanskelig å få lønnsomhet nasjonalt uten også å plukke i våre fysiske butikker, sier Kjuus.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også