Dagligvareaktører vil bruke mobilen til digital betaling

NorgesGruppen, Coop og REMA 1000 vil innføre digital betaling med bankkort i sine apper. 

– Dette er en stor milepæl for både oss og dagligvarehandelen, og en seier for norsk teknologi, sier Kjetil Bøe, leder for betaling i BankID BankAxept.

Betaling med BankAxept er i dag tilgjengelig i over 90.000 butikker i Norge. 80 prosent av alle kortbetalinger skjer med det norske betalingskortet. Nå tar dagligvareaktørene betalingen inn i sine apper, og gjør dermed tilgjengelig for mobil betaling.

Dagligvarehandelen utgjør 40 prosent av volumet, men for kjøp gjennom dagligvarehandelens apper benyttes i dag kun internasjonale betalingskort. Det gir høyere kostnader og er noe både handelen og norske forbrukere taper på, skriver de i en pressemelding.

Både NorgesGruppen, Coop og REMA 1000 påpeker at det vil bli billigere å betale ved å bruke norsk betalingskort digitalt via mobilen.

Med ny løsning med betaling via telefonen, vil kundene samtidig kunne tjene opp fordeler, som for eksempel Trump hos Norgesgruppen.

Coop har allerede en løsning for digital betaling, Coopay, som 1 million av kundene bruker, og er tydelige på at den nye løsningen vil gi en like god opplevelse av handel.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også