Marinbiolog reagerer på hai-salg hos Meny

En 95 kilo tung hai lå i ferskvaredisken på Meny Sandvika Storsenter. – En matbutikkjede burde ikke ha en utrydningstruet og fredet art i ferskvaredisken sin, sier marinbiolog Fredrik Myhre.
Foto: Terje Bendiksby/NTB
Foto: Terje Bendiksby/NTB

Alt haikjøttet ble utsolgt i løpet av fredagen og lørdagen, skriver Nettavisen. Haien, en håbrann, var ikke lenger levedyktig. Fisken har vært fredet i Norge og EU siden 2010, og i henhold til norsk lov er det forbudt å fiske og lande håbrann.

Fredrik Myhre, fra Havteamet til WWF Verdens naturfond, sier til Nettavisen at fisken trenger bedre beskyttelse både i Norge og globalt, og han håper at Meny og andre norske kjeder fremover kan avstå fra å inkludere utrydningstruede haier på menyen.

Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef hos Meny, forteller at Meny Sandvika i dette tilfellet ble spurt av leverandøren sin om å ta inn en håbrann som hadde endt i fisketrålen, såkalt bifangst.

– Dette med bifangst er et dilemma, for vi ønsker ikke å bidra til å gjøre sårbare fiskearter mer truet og vi skjønner at WWF stiller spørsmål, samtidig ønsker vi å bidra til redusert matsvinn, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også