Rema 1000 vil hente sine danske kjøpmenn internt

Etter oppkjøpet av over 100 danske Aldi-butikker må Rema 1000 finne mellom 60 og 80 nye kjøpmenn. Rema 1000 forventer at rundt 80 prosent av disse vil hentes fra egne rekker.
Totalt har Rema 1000 overtatt 113 tidligere Aldi-butikker, men Rema 1000 har siden solgt ti butikker videre til Lidl, fem til Dagrofa og tre til Coop. | Foto: Audun Braastad / NTB
Totalt har Rema 1000 overtatt 113 tidligere Aldi-butikker, men Rema 1000 har siden solgt ti butikker videre til Lidl, fem til Dagrofa og tre til Coop. | Foto: Audun Braastad / NTB

HandelsWatch har tidligere omtalt Rema 1000s omfattende Aldi-oppkjøp i Danmark, som medførte at de tok over 113 butikker.

– Nøkkelen til suksess, som er det samme som da vi eksporterte konseptet til Danmark, ligger i driftsmodellen. Hovedingrediensene er i franchise, og at vi får på plass gode kjøpmenn som driver enestående butikker i sitt lokalmarked, har finansdirektør i Reitan og Reitan Retail, Kristin Genton, tidligere sagt til HandelsWatch.

Rema 1000 har nå begynt de første overtakelsene av tidligere Aldi-butikker, skriver vår danske søsteravis DetailWatch, sitert via Dagligvarehandelen.

Det kommer frem at kjeden forventer at cirka 80 prosent av de nye kjøpmennene vil hentes inn fra egne rekker.

Rema 1000 har varslet at kjeden overtar mellom 60 og 80 tidligere Aldi-butikker, hvor av de to første åpner 30. november i Ringsted og Skibby. Ytterligere to åpner 7. desember i Nykøbing Sjælland og Sorø. 

Av de fire første butikkene vil tre av dem få hentet inn en butikksjef internt.

Av de 113 tidligere Aldi-butikkene som Rema 1000 har overtatt har ti butikker blitt solgt videre til Lidl, fem til Dagrofa og tre til Coop.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også