Mattilsynet krever at Rema 1000 endrer navn på brød

Rema 1000 må skifte navn på et av sine grovbrød fordi navnet er villedende, mener Mattilsynet. Dagligvaregiganten mener på sin side at de har rent mel i posen.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
NTB

Saken gjelder produktet «Ekstra grovt hverdagsbrød», skriver Adresseavisen. Og det er ordet «ekstra» som tilsynet reagerer på.

– Det er villende merking overfor forbrukeren, fordi ordet «ekstra» gjør det til en ernæringspåstand. Kundene forventer da at det sier noe om grovheten og fiberinnholdet i brødet. Kostfiber er en godkjent ernæringspåstand, men denne ernæringspåstanden er ikke godkjent, sier seniorinspektør Anne Mette Wigdahl Østeraa i Mattilsynet.

Tilsynet skriver i vedtaket at felles for de tillatte ernæringspåstandene er at det ikke er tillatt å forsterke påstanden med ord som for eksempel super, ekstra, veldig eller meget.

«Slike ord gir påstanden ny mening og er derfor ikke tillatt å bruke», skriver de.

Rema 1000 har klaget på vedtaket og mener de har sitt på det tørre.

– Uttrykket «ekstra» er relatert til brødskalaen, og det er et generisk uttrykk i bransjen. Vi mener at navnet «Ekstra grovt hverdagsbrød» er dekkene og veiledende overfor forbruker, skriver kvalitetssjef Marna Kotte for Egne Merkevarer i Rema 1000 i en epost til Adresseavisen.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også