Vil flytte vinmonopol til Rema 1000-butikk

Vinmonopolet vil flytte sitt utsalg fra sentrum i Lødingen i Nordland til Rema 1000. Det reagerer lokalsamfunnet på. – Det er opp til kommunestyret å avgjøre dette, sier Rema 1000 til HandelsWatch.
FLYTTING: Vinmonopolet vil flytte ut fra sentrum i Lødingen til en nærliggende Rema 1000-butikk. | Foto: NTB
FLYTTING: Vinmonopolet vil flytte ut fra sentrum i Lødingen til en nærliggende Rema 1000-butikk. | Foto: NTB

Allerede i 2016 foreslo Vinmonopolet til kommunestyret i Lødingen om å etablere seg i det som skulle bli dagligvarebutikken Rema 1000. Kommunen avgjorde at utsalget fortsatt skulle være i sentrum av tettstedet. Nå har Vinmonopolet informert kommunen om flytting på ny, via en advokat. Det skriver Bladet Vesterålen. Butikken er planlagt åpnet i mai 2024. 

Lødingen næringsforum er sterkt kritisk til flyttingen. De fremhever at det er dårlige trafikale forutsetninger på strekningen fra sentrum til Rema 1000, samt at det å flytte Vinmonopolet passer dårlig når de jobber med utvikling av sentrum, der det ligger i dag. 

Svarte på forespørsel

HandelsWatch har stilt en rekke spørsmål til Rema 1000 om hvordan samarbeidet med Vinmonopolet skal foregå.

Thomas Brede Johansen er regionsdirektør for REMA 1000 Norge. 

– Vinmonopolet søkte etter ledige lokaler i Lødingen. Vi har sammen med vår gårdeier, Ragde Eiendom, respondert på denne, sier Brede Johansen til HandelsWatch.

Han vil kommentere ikke ytterligere om hva som blir utfallet av denne saken, eller hvordan et eventuelt samarbeid skal foregå.

– Det er opp til kommunestyret å avgjøre om dette faktisk blir gjennomført, sier han.

Reagerer

Tidligere ordfører Atle Andersen reagerer ifølge Bladet Vesterålen også på henvendelsen.

– Sist flytting av polet var et tema, hadde vi møter med representanter fra Vinmonopolet. Nå kommer henvendelsen via en advokat. For meg virker det som om verken kommunen eller innbyggerne skal ha noe å si i prosessen. I henvendelsen fremkommer det også at Vinmonopolet allerede har inngått kontrakt med eier av Rema 1000-bygget. En merkelig fremgangsmåte, all den tid det er kommunestyret som beslutter hvor polet skal være lokalisert, påpeker Atle Andersen overfor avisa.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også