Anmeldte dagligvarekonkurrenter for ulovlig søndagsåpent

Butikksjef Amarpreet Bedi i Joker hevder han taper 60.000 kroner i uka som følge av at konkurrenter har åpent på søndager. 
ULOVLIG ÅPENT: Flere butikker har ulovlig åpent på søndager (Illustrasjonsfoto). | Foto: Terje Pedersen/NTB
ULOVLIG ÅPENT: Flere butikker har ulovlig åpent på søndager (Illustrasjonsfoto). | Foto: Terje Pedersen/NTB

Nå har Amerpreet Bedi i Joker ved Asker stasjon anmeldt butikkene til politiet, skriver lokalavisen Budstikka.

Butikkene det dreier seg om, er Asker Supermarked AS og Bazaar AS, som Joker-butikksjefen påstår holder åpent til tross for at lokalene deres er over den tillate maksgrensen på 100 kvadratmeter. Både Asker Supermarked AS og Bazaar AS innrømmer overfor Budstikka at de holder butikkene sine ulovlig åpne på søndager. Begge butikkene ligger i et område som ikke er godkjent som turiststed og dermed søndagsåpent.

Amarpreet Bedi i Joker anslår overfor avisa at hans butikk taper omtrent 60.000 kroner i omsetning hver uke som følge av dette, da konkurrentene ikke holder stengt på søndager og helligdager. 

Kjersti Lauvsnes er politiinspektør ved Sandvika politistasjon, og hun bekrefter overfor avisen at anmeldelser mot Asker Supermarked AS og Bazaar AS ble registrert i sommer, men at begge sakene ble henlagt fordi politiet har begrenset med ressurser.

HandelsWatch har tidligere omtalt spørsmålet om søndagsåpne butikker. Blant annet har Ingvill Storksen, direktør for politikk og myndighetskontakt i Coop, sagt at de mener generell tillatelse til søndagsåpent har mange negative sider.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også