Coop Norge kommenterer Regjeringens oppfølging av 10-punktsplanen – ønsker å bidra med innsikt

Coop Norge vil bidra med fakta og innspill til hvordan Regjeringen kan lykkes med å gi norske dagligvarekunder bedre utvalg og lavere priser i butikkene.
Coop-sjef Phillip Engedal. | Foto: Øystein Engh
Coop-sjef Phillip Engedal. | Foto: Øystein Engh

Det skriver selskapet selv i en pressemelding.

– Coop, som gjennom våre samvirkelag er eid av 2,3 millioner forbrukere, støtter alle tiltak som vil gi norske dagligvarekunder et bedre utvalg og lavere priser. Vi er opptatt av tiltakene er faglig godt forankret og Coop ønsker å bidra med innsikt og kunnskap om hvordan tiltakene kan treffe best mulig, sier administrerende direktør i Coop Norge, Philipp Engedal, i samme pressemelding.

Coop Norge var representert da næringsminister Jan Christian Vestre fredag morgen inviterte til dagligvareseminar om hvordan Regjeringen følger opp 10-punktsplanen for bedre utvalg og lavere priser. 

Det kom blant annet frem at et nytt forslag til forbud mot prisdiskriminering vil bli sendt på høring. 

– Vi ser positivt på at departementet nå kommer med et nytt forslag til forskrift om prisdiskriminering. Dette er etter vårt skjønn det viktigste grepet for å bedre konkurransen, da veldig mange av de andre punktene i 10-punktsplanen henger sammen med prisdiskriminering, altså at eventuelle innkjøpsprisforskjeller skal være saklige og begrunnet. Vi ser fram til å lese forslaget og svare på høringen og har bedt statsråden om møte på nyåret der vi vil dele våre synspunkter, fortsetter Engedal.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også