Coca-Cola med 25 års produksjonsjubileum i Norge

På slutten av nittitallet valgte The Coca-Cola Company – selskapet bak brusen Coca-Cola – å satse på et eget tapperi i Norge. Dette ble lagt til Lørenskog i 1998.
Foto: Gene J. Puskar / AP
Foto: Gene J. Puskar / AP

Det har gått 25 år siden den populære brusen Coca-Cola startet sin norske produksjon, i Lørenskog utenfor Oslo.

– Nå ser vi frem mot de 25 neste, sier Carl Lescroart, administrerende direktør for Coca-Cola Europacific Partners Norge, i en pressemelding.

Selskapet som driver produksjonen i Lørenskog sysselsetter nærmere 550 personer fra rundt 40 nasjonaliteter. I 2022 solgte de 340 millioner liter drikke, og omsatte for 3,4 milliarder kroner.

– Det har vært litt av en reise siden oppstarten i 1998. Vi har blant annet jevnlig investert i nyere, mer moderne produksjonslinjer. Nå er over halvparten av drikkene vi selger uten sukker; et resultat av at nesten alle våre lanseringer de siste årene har vært sukkerfrie, fortsetter Lescroart i samme pressemelding.

Coca-Cola sitt produksjonsanlegg på Lørenskog har flere ganger blitt modernisert og utviklet for å tilpasse seg nye tider og omstendigheter.

I 2012 investerte selskapet 100 millioner dollar i nye produksjonslinjer, for å kunne gå over til gjenvinningsflasker. I 2021 gikk Coca-Cola over til å produsere alle sine norske flasker på Robsrud av 100 prosent resirkulert plast*, som første og eneste aktør i Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også