Coop Extra varsler også priskutt

Lavpriskjeden varsler kutt både på egne merkevarer og produkter fra andre leverandører, men opphever pristaket.
KUTT: Håvard Jensen, kjededirektør i Coop Extra, setter ned noen priser, men opphever samtidig pristaket hos daglivarekjeden. | Foto: Espen Solli
KUTT: Håvard Jensen, kjededirektør i Coop Extra, setter ned noen priser, men opphever samtidig pristaket hos daglivarekjeden. | Foto: Espen Solli

Coop Extra kutter prisene på hverdagsvarer i sine butikker, varsler dagligvarekjeden i en pressemelding. De begrunner priskuttet med lavere innkjøpskostnader fra kjedens leverandører.

– Det store priskuttet omfatter hverdagsvarer fra våre egne merker som Änglamark og Xtra, samt fra leverandører som Toro, Nora, Farris, Lano, Santa Maria, Findus, Maarud og mange flere. I tillegg til priskuttene kommer våre ordinære tilbud og kampanjer. Dette vil gjøre januar-handelen billigere for alle våre kunder, sier Håvard Jensen i Extra.

Jensen sier de kutter prisene for for å gjøre dagligvarehandelen billigst mulig for kundene sine, som også eier Coop gjennom samvirkelagene.

I gjennomsnitt er priskuttet på 7,5 prosent for de over 150 varene med lavere pris, oppgir kjeden.

Extra-sjefen lover at det vil fortsette dersom kostnadene på varene reduseres ytterligere, noe han forventer.

Samtidig opphever Extra pristaket på sine varer etter halvannet år. 

– Extra var den første lavpriskjeden i Norge som innførte pristak, der vi lovet ikke å øke prisene på en mengde varer. Dette ga kundene en ekstra trygghet i en periode der usikkerhet var spesielt stor. Våre konkurrenter har fulgt etter oss, og pristak ble etter hvert et symbol på dyrtiden. På vei inn i det nye året er usikkerheten om fremtidige priser ikke den samme, og vi ser at kundene opplever pristak som et mindre relevant og udatert pris-tiltak. Med forventninger om lavere innkjøpskostnader er vi bekymret for at slike tiltak vil villede og skape usikkerhet hos kundene, sier Jensen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også