Orkla og Atea beste norske selskaper på global bærekraftsliste

Industriselskapet Orkla, som både produserer varer til blant annet dagligvarebransjen, er på listen over de mest bærekraftige selskapene i 2024, ifølge en ny global liste.
GODE: Orkla er et av to norske selskap på en liste over de hundre mest bærekraftige selskaper i verden. | Foto: Terje Pedersen / NTB
GODE: Orkla er et av to norske selskap på en liste over de hundre mest bærekraftige selskaper i verden. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er Coporate Knights som gjennomfører bærekraftslisten, en kåring som er gjort for 20. gang. Listen er global, og omfatter i følge Coporate Knights børsnoterte selskap over hele verden. 

Coporate Knights er en forskningssammenslutning og et bærekraftig næringslivsmedium.

Norge har to selskap på listen. Atea ASA, som er et av Norges ledens IT-selskap, med over 8000 ansatte, er på 41. plass.

Orkla ASA er på 84. plass, ifølge kåringen. Hele listen finnes her. 

Orkla er et selskap som investerer i industri, med 12 proteføljeselskaper. De produserer blant annet mat.

Vinneren og på toppen i bærekraftskåringen, er det australske selskapet Sims Ltd, som driver med avfallshåndtering.

Lista rangerer selskapene på topp som har økt deres investeringer i grønne løsninger og fornybare energi, energieffektivisering og sirkulær økonomi, ifølge Coporate Knights.

– Da vi lanserte Global 100-lista i 2005, var den grønne økonomien en eiendommelig idé. Mange selskaper delte ikke interne bærekraftsrapporter. Det var ingen standardiserte målestandarder og ingen av selskapene rapporterte sin andel av omsetning som var grønn, sier grunnlegger og administrerende direktør av Corporate Knights Toby Heaps. 

Han sier at de gjennomførte sin liste da basert på mer begrenset informasjon.

– Nå kan vi måle den grønne businessens påvirkning for majoriteten av selskapene, og har muligheten til å regne på årlige grønne investeringer, som er på billioner, og vokser raskere enn den største økonomien, sier Heaps.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Photo: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også