Redusert omsetning i fjerde kvartal for Felleskjøpet Agri

Omsetningen viser en nedgang, ellers er Felleskjøpet Agris utvikling stabil i fjerde kvartal, melder selskapet.
Svenn Ivar Fure, konsernsjef i Felleskjøpet Agri. | Foto: Felleskjøpet Agri
Svenn Ivar Fure, konsernsjef i Felleskjøpet Agri. | Foto: Felleskjøpet Agri

Omsetning i fjerde kvartal endte på 5,3 milliarder kroner, en reduksjon på 126 millioner kroner, eller 2,3 prosent, sammenlignet med samme periode i 2022, opplyser Felleskjøpet Agri i en pressemelding torsdag.

Nedgangen kommer i hovedsak fra Landbruksområdet, og forklares med prisnedgang på mineralgjødsel og lavere kvantum solgt korn etter en svak kornhøst. 

For året 2023 endte omsetningen på 20,5 milliarder kroner, en oppgang på 1,6 prosent målt mot 2022. Felleskjøpet Agri melder at omsetningsveksten var i hovedsak kostnads- og inflasjonsdrevet og kom fra de fleste forretningsområdene. 

– Året ble avsluttet bedre enn vi fryktet, men den dårlige kornhøsten i 2023 vil påvirke bondens økonomi frem til neste innhøsting, sier Svenn Ivar Fure, konsernsjef i Felleskjøpet Agri.

«Året preges av en uvanlig dårlig vekstsesong, samt dyrtid og svekket norsk krone», heter det i pressemeldingen.

For året leverer konsernet en svak omsetningsvekst. Driftsresultat før avskriving (EBITDA) for fjerde kvartal endte på 190 millioner kroner, en forbedring på 12 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. For året 2023 endte EBITDA på 823 millioner kroner, en nedgang fra 916 millioner kroner året før.

Driftsresultatet i fjerde kvartal endte på 66 millioner kroner, i fjor endte det på 72 millioner kroner. For hele 2023 endte driftsresultatet på 386 millioner kroner, en nedgang fra 455 millioner kroner året før.

Resultatet før skatt i fjerde kvartal endte på -103 millioner kroner, i samme periode i 2022 endte det på -6 millioner kroner. For hele 2023 endte resultatet før skatt på 45 millioner kroner, en nedgang fra 420 millioner kroner året før.

Meld deg på HandelsWatch nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også