Aneo Retail overtar ansvaret for alle fryse- og kjøledisker i Coop Innlandets 40 butikker

Aneo Retail overtar stort ansvar når de skal eie, drifte og styre temperaturene i kjøle- og frysediskene i alle Coop Innlandets butikker.
Statssekretær Elisabeth Sæther i Energidepartementet sammen med Aneo Retails Stian Helmenbakken og Stian Sesseng Johansen, samt Coop Innlandets Frode Stensrud, da hun besøkte Xtra Raufoss, i høst. | Foto: Stig Tore Laugen
Statssekretær Elisabeth Sæther i Energidepartementet sammen med Aneo Retails Stian Helmenbakken og Stian Sesseng Johansen, samt Coop Innlandets Frode Stensrud, da hun besøkte Xtra Raufoss, i høst. | Foto: Stig Tore Laugen

HandelsWatch har tidligere omtalt energispesialisten Aneo Retail, som startet opp i 2008 og jobber med mer effektiv energibruk i dagligvarebutikker.

I en pressemelding tirsdag morgen Aneo at de vil eie, drifte og styre temperaturene i kjøle- og frysediskene i alle Coop Innlandets butikker.

Coop Innlandet blir dermed en av de første store aktørene i Norden som setter bort eierskap og driftsansvar for alt av kjøl- og frysedisker i samtlige av sine 40 butikker, heter det i meldingen.

– Det er med stolthet vi kan melde at vi har signerte en langsiktig og helhetlig avtale med Coop Innlandet. Avtalen innebærer at vi har overtatt både eierskap og driftsansvar for ventilasjon, kjøle- og fryseanlegg i alle Coop-butikkene på Innlandet. Sammen skal vi sikre at alle disse butikkene får energieffektive og bærekraftige løsninger med blant annet kuldeanlegg med naturlige kuldemedier. Dette vil resultere i store kostnadsbesparelser for Coop, samtidig som de reduserer Co2 utslippet med cirka 1 million tonn pr år, sier daglig leder i Aneo Retail, Morten Stensli.

Hittil har det vært vanlig at butikkene og kjedene eier alt det tekniske utstyret i butikken – og drifter dette. Aneo skriver at butikkansatte i Coop Innlandet slipper dette fra nå av, og kan bruke all tiden sin på å drive butikk, selge varer og betjene kundene. Oppstår det en feil, er det Aneo Retails ansvar å utbedre denne.

Aneo Retail har hovedkontor på Gjøvik, og drifter i dag cirka 500 butikker i Norden. Selskapets uttalte ambisjon er å øke porteføljen til 4000 butikker i 2027.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også