Tidligere minister skal levere kylling til Norsk Kylling

Fire produsenter som ble berørt av Norturas beslutning om å legge ned kyllingproduksjonen, har nå fått leveringsavtale med Norsk Kylling.
Tidligere minister for forskning- og høyere utdanning, Ola Borten Moe, er en av fire norske produsenter som nå skal levere kylling for Norsk Kylling. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Tidligere minister for forskning- og høyere utdanning, Ola Borten Moe, er en av fire norske produsenter som nå skal levere kylling for Norsk Kylling. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Når Nortura valgte å avslutte produksjonen i Trøndelag er vi veldig fornøyde med den nye avtalen med Norsk Kylling og muligheten den gir til å fortsette med kyllingproduksjon. Kylling er viktig i seg selv, men passer også godt inn i kombinasjonen vi har med storfe, melk og korn, sier Lars Petter Bartnes i en pressemelding fra Norsk Kylling.

Han er en av fire kyllingprodusenter som nå har fått en avtale med selskapet. Norsk Kylling er heleid av Rema 1000, og står bak merkene «Solvinge» og «Stange». 

Har hatt dialog med Nortura

De fire kyllingprodusentene holder til på Beitstad, Rennebu, Surnadal og Leinstrand, og er alle berørt av Nortura sin beslutning om å legge ned kyllingproduksjon i Trøndelag. De har alle tidligere samarbeidet med Norsk Kylling gjennom en konseptprodusent-avtale.

– Dette er dyktige bønder som vi har god erfaring med fra tidligere samarbeid. Vi gleder oss til de blir en del av Norsk Kylling-laget i løpet av våren og sommeren, sier produksjonsdirektør i Norsk Kylling, Tor Inge Lien i pressemeldingen. 

Overgangen til Norsk Kylling innebærer at alle bøndene oppgraderer produksjonen til European Chicken Commitment (ECC). Ifølge Norsk Kylling er det en ny og strengere dyrevelferdsstandard.

– I tillegg til at Norsk Kylling bruker en kylling som vokser saktere, stiller vi krav om vindu eller dagslysespekter i fjøs, leker og aktiviteter for kyllingene og årlig revisjon av arbeidet med tredjepartskontroll, sier Lien.

Tidligere minister på lista

Det siste året skal Nortura og Norsk Kylling ha hatt tett dialog om hvordan de skulle finne en god løsning for kyllingprodusentene i Midt-Norge. Nortura er glade for at deres tidligere produsenter fremdeles kan drive virksomheten. 

– Vi vil strekke oss langt for å tilrettelegge for at kyllinghus og den høye kompetansen til våre produsenter kan komme til nytte gjennom produksjon for andre. Vi er glade for at våre konkurrenter ser mulighetene som ligger i å bevare disse verdiene, sier Johnny Stafsnes-Gergersen, leder for tilførsel, plan og rådgivning i Nortura.

På lista over produsentene som nå skal levere til Norsk Kylling, finner vi tidligere minister for forskning- og høyere utdanning, Ola Borten Moe. Broren hans, Per Magnus Borten Moe, er også på listen over produsentene som har inngått avtale med Norsk Kylling. De har et fjøs på Leinstrand utenfor Trondheim på 1500 kvadratmeter, og får sine første kyllinger fra Norsk Kylling i løpet av sensommeren 2024.

Samlet skal de fire bøndene levere 417.000 kyllinger i året. 

Denne artikkelen ble først publisert av vår søsteravis MatvareWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også