Peter A. Ruzicka blir ny styreleder i Aka – retailnestor inn i styret

Eiendomsselskapet Aka henter den erfarne tidligere Orkla- og Hakon-sjefen, Peter A. Ruzicka, til ny styreleder. Styret får inn flere nye medlemmer, som tidligere Nille- Europris og XXL-sjef. 
NY STYRELEDER: Peter A. Ruzicka får en enda mer fremtredende rolle i Aka. | Foto: PR / Orkla
NY STYRELEDER: Peter A. Ruzicka får en enda mer fremtredende rolle i Aka. | Foto: PR / Orkla

Etter generalforsamlingen i Aka tirsdag, overtok Peter A. Ruzicka som styreleder i Aka. Samtidig ble Saloume Djoudat og Pål Wibe valgt inn som nye styremedlemmer, opplyser selskapet i en pressemelding. Tommy Korneliussen og Finn Grøstad har trådt ut av sine styreverv.

Peter A. Ruzicka (født 1964) har vært styremedlem i Aka siden desember 2020, og har ellers bred styreerfaring fra selskaper som Pandora, Aspelin Ramm, Axfood og Royal Unibrew. Han har også ledet flere store og internasjonale selskaper som Hakon Gruppen, Ahold, Jernia og Orkla. I sistnevnte var han konsernsjef fra 2014-2019.

Saloume Djoudat (født 1977) har vært partner i Bull & Co Advokatfirma AS siden 2013, og har tidligere hatt stilling som advokat i Uno-X Mobility Norge. Hun er utdannet ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, og arbeider med generell forretningsjus, herunder selskapsrett, M&A og kontraktsrett. Djoudat er også medlem av styret i Atea og AF Gruppen.

Pål Wibe (født 1967) har lang styreerfaring fra flere bransjer, private og offentlige selskaper. Wibe sitter i dag i styrer hos blant andre Posten Bring, Europris og Holdbart. Han har 25 års erfaring som leder i detaljhandelsselskaper, 18 av dem som administrerende direktør hos selskaper som XXL, Europris og Nille. Wibe er utdannet siviløkonom ved NHH og har en MBA fra Berkeley i California.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også