Meny: – 11 millioner færre plastposer etter prishopp

Meny har en nedgang i posesalg på 35 prosent etter at prisen økte i august i fjor, og antyder følgelig at plastposeprisen har en effekt.
Det er Kenneth Skauge som er bærekraftsansvarlig i Meny. | Foto: Meny
Det er Kenneth Skauge som er bærekraftsansvarlig i Meny. | Foto: Meny

– Det er en vært gledelig nedgang som i perioden tilsvarer 11 millioner poser. På årsbasis om trenden fortsetter så betyr det at vi minst sparer 15 millioner poser, og det er bare i MENY, sier Kenneth Skauge bærekraftansvarlig i Meny i en pressemelding. 

Kontingenten medlemmene betaler til Handelens Miljøfond, øker igjen fra to til tre kroner fra og med 1. mai

Målet til fondet er at hver og en skal bruke færre enn 40 plastposer i året. I 2022 ble det i Norge kjøpt 132 poser per person, og i 2023 104.

Meny melder parallelt at gjenbruksposene har økt raskt i etterspørsel, med 800 prosent på ett år. Salget av avfallsposer på rull har en økning på 130 prosent fra august og frem til april i år. 

– Avfallsposene er billigere og mer miljøvennlige enn plastbæreposene, så dette er en ønsket utvikling og vi er imponert over hvordan våre kunder har tilpasset seg og aktivt velger mer bærekraftige alternativer. Nå må folk huske å ta med gjenbruksposen i butikken. Jeg ønsker ikke å se like stor økning i gjenbruksposer neste år. Miljøgevinsten ligger jo i at de brukes igjen og igjen, sier Skauge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også