Vil etablere Rema 1000-butikk på Frogner

Dagligvarekjeden ønsker å bygge ny dagligvarebutikk i en ærverdig murgård, men møtes med protester.
BUTIKK: Logoen vil ha helt andre farger og fasadevinduene se annerledes ut om Rema 1000 får til å etablere en ny dagligvarebutikk i Oslo. | Foto: NTB
BUTIKK: Logoen vil ha helt andre farger og fasadevinduene se annerledes ut om Rema 1000 får til å etablere en ny dagligvarebutikk i Oslo. | Foto: NTB

Rema 1000-butikken er planlagt i første etasje Bygdøy allé 53 på Frogner i Oslo, i en bevaringsverdig bygning som er synlig i bybildet med både tårn og spir, og som står på gul liste, skriver Avisa Oslo.

Dagligvarekjeden mener estetikken vil bli bevart i de ærverdige lokalene, men naboene protesterer. De har sendt brev til Byantikvaren for å stanse planene. Naboene er også bekymret for støy fra varelevering, samt trafikksikkerhet og parkeringsmuligheter, sjenerende lukt fra avfall og brannfare.

Geir Tore Øverbø, teknisk sjef i Rema 1000, skriver i en e-post til Avisa Oslo at de er klar over bekymringen fra beboerne og har svart ut i et fellesbrev.

– Estetikk er helt klart noe vi har i tankene våre når vi vil etablere oss her. Blant annet så vil logo og folie som brukes være i sort/hvitt for å ivareta nettopp dette, sier han. Dagligvareaktøren vil også fylle vinduene med gamle bilder fra Gimleveien.

Det er Frogner House Norum AS som eier bygget. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også