Norsk Kylling produserer mer og slipper ut mindre

Siden 2020 har Norsk Kylling redusert klimautslippene fra egne anlegg med 86 prosent. Samtidig har selskapet produsert 11 prosent mer kylling. 
Administrerende direktør Hilde Talseth er stolt over at selskapet produserer mer og slipper ut mindre. | Foto: Elin Iversen / Norsk Kylling
Administrerende direktør Hilde Talseth er stolt over at selskapet produserer mer og slipper ut mindre. | Foto: Elin Iversen / Norsk Kylling

Det skriver Norsk Kylling selv i en pressemelding.

– Vi har satt oss ambisiøse mål, og er godt på vei mot målet om å redusere klimautslippene våre med femti prosent innen 2030. Med fornybar energi har vi gjort store kutt fra egne anlegg, og nå jobber vi målrettet med å redusere utslippene fra leverandørene og innkjøpene våre, forteller administrerende direktør Hilde Talseth i Norsk Kylling, i samme melding.

Utslippsreduksjonen kommer i hovedsak fra mer energieffektiv drift av slakteriet og foredlingsanlegget på Orkanger, og det nye rugeriet selskapet åpnet på Støren i 2023, som i liket med slakteriet er driftet på 100 prosent fornybar energi.

Med bedre dyrevelferd på rugeriet, der kyllingene får fôr, vann og lys umiddelbart etter klekking, har Norsk Kylling også fått en positiv klimaeffekt. Den nye løsningen med fôr og vann, gir kyllingene bedre helse, som igjen gir lavere utslipp i hele verdikjeden.

I hele verdikjeden har selskapet redusert utslippene med 14 prosent, ifølge pressemeldingen.

– Det er godt å se at løsningene vi har valgt på dyrevelferd, også har en positiv effektiv på klimautslippene våre. For oss handler dette om å ta ansvar, og at det er en helhet i det vi gjør på dyrevelferd, lavere utslipp og matsvinn, sier Talseth.

I februar 2023 åpnet også Norsk Kylling en ny biogass-stasjon på Støren og tok samtidig i bruk biogass-biler for transport av egg til og fra rugeriet. Overgang til biogass har ifølge selskapet vært viktig for å redusere utslipp fra eget transportledd, og bidro i 2023 til å redusere klimautslippene fra eggtransporten med 70 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også